Les platges i l'interior pengen el cartell de complet

La imatge que deixen algunes localitats valencianes aquest dissabte de Setmana Santa és quasi d’estiu, tant per l’oratge com per l’ocupació

El sector turístic a la costa celebra el sol i les altes temperatures / À Punt NTC

La imatge que deixen algunes localitats aquest dissabte de Setmana Santa és quasi d’estiu, tant per l’oratge com per l’ocupació. El sector turístic a la costa celebra el sol i les altes temperatures, per damunt dels 25 graus, que han espentat les reserves d’última hora. Entre l'aigua de la mar o el descans a l'arena, milers de turistes han omplert les platges de la Comunitat Valenciana. 

A falta que finalitze el pont festiu i es coneguen les xifres oficials, l’Associació d’Hostaleria de Dénia ha confirmat que per a aquest cap de setmana l’ocupació ha arribat al 98%, després d’un augment de les reserves d’última hora de cara al bon temps. Si bé en estiu un 50% de les persones són estrangeres, en Setmana Santa el turisme és més local. Així, a les zones d’ocupació residencial també s’ha vist un augment de visitants, que han arribat des de Madrid i altres comarques de la Comunitat Valenciana per a gaudir dels seus apartaments i xalets.

Per altra banda, els que busquen un turisme més actiu exploren els rius i parcs naturals, on els càmpings han arribat al 90% d'ocupació. Uns altres, en canvi, s’han decantat pel turisme d’interior, on el patrimoni i la gastronomia han sigut els grans reclams. Molts restaurants i comerços han vist incrementar els seus ingressos habituals, amb perspectiva d’arribar a les xifres de 2019. És el cas de Vilafamés (Plana Alta), on l’ocupació ha fregat el cent per cent aquest cap de setmana. “Hem vingut a visitar el castell i ara estem ací veient la roca grossa”, ha explicat Mila Zanón, veïna de Mislata. 

Alternatives no en falten en un pont que recorda molt a la normalitat d’abans de la pandèmia, amb menys mascaretes, més moviment i grups més grans.

També et pot interessar

stats