Les platges habilitades en la fase 1 només són per a passejar en les franges horàries

Gloria Calero insisteix en la necessitat de ser estrictes per a evitar rebrots i adverteix de sancions “als irresponsables”.

Les platges habilitades en la fase 1 només són per a passejar en les franges horàries
Les platges habilitades en la fase 1 només són per a passejar en les franges horàries

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha advertit que, en la fase 1 de la desescalada, les platges habilitades pels municipis estan destinades únicament a passejos durant les franges horàries determinades pel Ministeri de Sanitat. Així, ha insistit en la necessitat “de ser estrictes en el compliment d'aquestes pautes per a evitar rebrots i aconseguir entre tots passar a la fase 2”.

Tanmateix, ha assegurat que, a partir de la fase 2, s'ampliarà l'ús recreatiu i de bany de les platges, “sempre en compliment de mesures d'higiene i de distanciament social”. Calero ha reiterat la necessitat de “mantindre l'esforç col·lectiu per a lluitar contra aquesta pandèmia” i ha apel·lat “a la responsabilitat de totes i tots per a no retrocedir”.

A més, en la fase 2 es podran usar dutxes i vestuaris, restringint l'ocupació a una persona. La ubicació d'objectes personals com ara tovalloles es durà a terme de manera que es garantisca un perímetre de seguretat de dos metres respecte a altres usuaris, excepte en el cas de banyistes convivents o que no se supere el límit de 15 persones. També estarà permesa la pràctica d'activitats esportives, professionals o d'oci, sempre que es puguen dur a terme individualment i sense contacte físic, mantenint una distància mínima de dos metres entre els participants.

La delegada ha recordat que el Ministeri de Sanitat recomana “extremar les mesures de distanciament social i la higiene a les platges”. Així mateix, aconsella limitar l'aforament de les zones de bany marítimes on es preveu una gran afluència de persones, i netejar i desinfectar les diferents instal·lacions.

Sancions per les aglomeracions a La Marina

Calero s'ha referit també a les “imatges d'irresponsables” que s'han vist aquest cap de setmana en algunes terrasses de La Marina de València. Ha alertat que poden fer retrocedir en la lluita contra la pandèmia i que, per això, "seran sancionades”.

També et pot interessar

stats