Les platges de les Fonts d'Alcossebre i Port Saplatja a Alboraia no permeten el bany per contaminació

La decisió s'ha pres en els dos casos després que les mostres de l'aigua donen valors superiors als admissibles de contaminació fecal

Una imatge d'arxiu de banyistes a una platja
Una imatge d'arxiu de banyistes en una platja / À Punt NTC

Dos platges valencianes han tancat al bany aquest dijous, primer dia del mes de juliol, per contaminació. Una d'elles és la platja de les Fonts, a Alcossebre, al Baix Maestrat, i la segona és Port Saplatja, a Alboraia, a la comarca de l'Horta Nord.

L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert, on pertany Alcossebre, ha anunciat aquest dijous de vesprada el tancament al bany de la platja de les Fonts "a causa d'un període de contaminació de corta durada en la zona de bany", segons ha explicat el consistori en les seues xarxes socials. Aquesta platja ja va ser tancada al bany el 25 de juliol de 2019 pel mateix motiu.

L'Ajuntament ha marcat aquesta decisió deprés de rebre una comunicació oficial de la Subdirecció General de Planificació i Infraestructures Hidràuliques, que ha difós també a les xarxes socials, on demana el tancament de la platja fins que es recuperen els valors que la facen apta per al bany. En la comunicació s'explica que es van prendre mostres de l'aigua d'aquesta platja el passat 29 de juny i que les mostres superen "els valors màxims admissibles dels paràmetres indicadors de contaminació fecal".

La comunicació pública també recull que aquest dijous s'ha pres una nova mostra d'aigua i demana a l'Ajuntament informació sobre els possibles motius de la contaminació.

I l'Ajuntament d'Alboraia també ha informat del tancament al bany de Port Saplaya "per detectar nivells elevats de paràmetres microbiològics", segons ha comunicat el consistori en les seues xarxes socials. Igual que a la platja del Baix Maestrat, s'han pres noves mostres aquest dijous a l'espera de aconseguir paràmetres que facen possible tornar a autoritzar el bany.

També et pot interessar

stats