Les platges de Cabanes, Orpesa i Benicàssim tornen a la normalitat

Les anàlisis de la Conselleria de Medi Ambient van confirmar que ja eren aptes.

Banyistes a la platja de Cabanes
Banyistes a la platja de Cabanes

Durant el diumenge 19 d'agost les nou platges de Benicàssim, Orpesa i Cabanes van estar tancades al bany per la presència del bacteri E. coli. Les anàlisis de la Conselleria de Medi Ambient van confirmar el 20 d'agost que ja eren aptes per al bany. La platja de Benicàssim ha continuat tancada fins a 21 d'agost, quan s'ha declarat apta per al bany.

La bandera verda ja oneja a les platges de Cabanes i Orpesa, que s'havien clausurat. Els resultats de les anàlisis encarregades pels ajuntaments respectius a un laboratori extern han donat resultats positius: les platges estan lliures del bacteri E. coli. La zona de Morro de Gos d’Orpesa, on també hi havia mostres de l’E. coli, també està neta. Sembla que els problemes s'han degut a les últimes pluges, que havien embossat les canonades de les aigües residuals.

A més d’aquestes anàlisis externes, la Direcció General de l’Aigua està analitzant l’aigua d’aquestes platges de la Plana Alta per a assegurar-se que ha desaparegut el bacteri i que els ajuntaments puguen reobrir-les. El cas de Benicàssim és diferent. L’Ajuntament ha criticat la falta de coordinació amb la Conselleria.

També et pot interessar

stats