Plataformes digitals demanen que els seus treballadors siguen autònoms per llei

La Inspecció de Treball considera aquests treballadors “falsos autònoms” que haurien d’estar contractats per compte de l’empresa.

Plataformes digitals demanen que els seus treballadors siguen autònoms per llei
Plataformes digitals demanen que els seus treballadors siguen autònoms per llei

Adigital i quatre dels seus associats (Glovo, Stuart, Uber Eats i Beliveroo) han plantejat reformar la legislació laboral perquè quede clar que els treballadors d’aquest tipus de plataformes han de ser autònoms, tot i que demanen que aquesta figura s’adapte a la nova “realitat digital”.

La situació laboral d'aquells que en l’actualitat presten servei com a autònom a aquestes plataformes ha sigut qüestionada per la Inspecció de Treball, que els considera “falsos autònoms” que haurien d’estar contractats per compte de l’empresa. L’argument, divideix jutges amb sentències tant a favor com en contra.

Davant la creixent judicialització del sector, Adigital ha proposat reformar l’Estatut del Treballador Autònom perquè establisca amb claredat que els professionals que operen en aquest tipus de plataformes han d’estar enquadrats en el Règim especial de treballadors autònoms.

La seua proposta inclou l’adaptació de la figura del treballador autònom econòmicament dependent de la “realitat digital” i dotar-la de més cobertures, com la protecció per qüestions de salut o el cessament de l’activitat professional, ha informat en un comunicat l’associació, que diu agafar com a referència el model francés. 

L'objectiu d'Adigital és obrir un debat en què participen tots els agents “per a configurar un sistema innovador, competitiu i garantista per a empreses, usuaris i prestadors de serveis.”

També et pot interessar

stats