La Plataforma per un Port Sostenible protesta per la instal·lació d'una planta d'emmagatzematge al port d'Alacant

S'oposen pels riscs mediambientals i de seguretat que implica per a la ciutat.

La Plataforma per un Port Sostenible protesta per la instal·lació d\'una planta d\'emmagatzematge al port d\'Alacant
La Plataforma per un Port Sostenible protesta per la instal·lació d'una planta d'emmagatzematge al port d'Alacant

La Plataforma per un Port Sostenible es manifesta aquest divendres davant de la subdelegació del govern central a Alacant per a protestar per la instal·lació d'una planta d'emmagatzematge i distribució de combustible al port de la ciutat.

En Les notícies del matí, la portaveu de la plataforma, Sol Garcín, ha indicat que s'oposen pels riscs mediambientals i de seguretat que implica per a la ciutat. "Risc d'accident greu per explosió, fenòmens meteorològics" i també "risc de vessaments i contaminació d'una zona que ha d'estar especialment cuidada i protegida", ja que segons Garcín, el port "està situat entre dos llocs d'interés comunitari, reconeguts per la UE".

Les instal·lacions, que ja han sigut aprovades per l'Autoritat Portuària, es troben a hores d'ara a l'espera d'altres permisos. La plataforma ha presentat al·legacions juntament amb altres col·lectius. "Ara estem pendents que l'Ajuntament d'Alacant i la Conselleria de Transició Ecològica no permeten la continuació de la tramitació", ha explicat Garcín.

"Volem un model de ciutat i port sostenible, oberta als turistes i sobretot a la ciutadania, que visca en condicions mediambientals segures i saludables, que no suposen cap risc", ha subratllat la portaveu.

Garcín també ha dit que el 1995 es va signar un conveni entre les administracions pel qual es va ordenar el trasllat dels dipòsits de combustible que hi havia en aquell moment "i es va acordar que mai es tornarien a instal·lar aquest tipus d'activitats al port d'Alacant".

També et pot interessar

stats