La Plataforma Trans demana una pena "exemplar" per la vexació a una dona transsexual

Els presumptes autors són dos policies de Benidorm que gravaren l'agressió en vídeo.

La Plataforma Trans demana una pena "exemplar" per la vexació a una dona transsexual
La Plataforma Trans demana una pena "exemplar" per la vexació a una dona transsexual

La Federació de Col·lectius Trans d'Espanya (Plataforma Trans) ha felicitat la ràpida actuació de les autoritats davant la vexació patida per una dona transsexual per part de dos policies locals de Benidorm (Marina Baixa), i ha demanat una pena exemplar per als autors de l'agressió.

En un comunicat, la plataforma ha celebrat la ràpida actuació de l'Ajuntament de Benidorm, que ahir divendres va obrir un expedient disciplinari als agents i va ordenar la seua suspensió provisional de funcions , així com de la delegació del govern, per la detenció dels suposats autors de l'agressió.

"Hui les persones trans a Espanya confiem més en un estat de dret que ens protegeix de l'odi i que suposa un exemple perquè les noves generacions d'adolescents trans no cresquen en la por sinó en la seguretat", ha assegurat la presidenta de la Plataforma Trans, Mar Cambrollé.

Ha destacat que aquesta agressió cap a una dona trans "va més enllà", perquè és "una agressió a totes les persones trans, més encara quan el vídeo ha sigut visualitzat per més d'un milió de persones", i per això, considera que la pena "ha de ser exemplar i ajustada al mal causat".

En el vídeo, que va tindre una gran difusió en les xarxes socials, es veu com un dels agents fa insults transfòbics la dona.

Pel seu costat, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que la societat valenciana és "oberta, inclusiva i solidària" i que la Generalitat es personarà en aquest procés.

També et pot interessar

stats