La plataforma Tanquem Cofrents protesta a les portes d'Iberdrola amb una ‘performance’

Els i les manifestants han deixat maletes perquè l'empresa "abandone la Vall de Cofrents-Aiora".

La plataforma Tanquem Cofrents protesta a les portes d'Iberdrola amb una ‘performance’
La plataforma Tanquem Cofrents protesta a les portes d'Iberdrola amb una ‘performance’

La plataforma Tanquem Cofrents ha realitzat aquest dissabte una performance com a protesta a les portes de la seu d'Iberdrola a la ciutat de València per a reclamar el tancament de la central nuclear.

Amb aquesta acció, els principals grups ecologistes del País Valencià, sindicats i altres organitzacions de la societat civil demanen que no es renove l'actual llicència de funcionament de la nuclear valenciana per “problemàtica i innecessària”. Tanquem Cofrents exigeix que la central cesse l'activitat el pròxim 20 de març, quan expira l'actual llicència.

En l'acció reivindicativa han participat 10 activistes de la plataforma, que han depositat una sèrie de maletes amb textos al·lusius al tancament de la central davant de la seu d'Iberdrola a la ciutat de València. Amb lemes com “Goodbye Iberdrola” i “Adeu a la nuclear de Cofrents”, la plataforma ha volgut simbolitzar que ja és hora que Iberdrola faça les maletes i se'n vaja de la comarca de la Vall de Cofrents-Aiora.

L'actuació s'emmarca en la campanya de Tanquem Cofrents per a exigir el tancament d'una central que funciona des de fa ja 36 anys i ha sobrepassat “àmpliament” el seu període de funcionament de disseny. Iberdrola, però, vol que la nuclear continue funcionant fins a 2030, una decisió que la plataforma ecologista considera “absolutament irresponsable”, ja que asseguren que la central està “vella i deteriorada” i el perill d'accident greu “augmenta exponencialment” cada any.

Tanquem Cofrents defén que substituir la producció de la central per la d'energies renovables suposaria un augment considerable de l'ocupació. La plataforma argumenta que l'energia verda genera fins a deu vegades més llocs de treball que la nuclear per a produir la mateixa energia i a un preu més barat, la qual cosa baixaria el cost de l'electricitat.

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistes en Acció, Greenpeace, Plataforma per un Nou Model Energètic, Salvem Millars, Marfull, Xúquer Viu, la Ribera en Bici, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l'Incendi de l'Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

També et pot interessar

stats