La Plataforma per la Sanitat Pública alerta que el temps s'esgota perquè l'Hospital de Torrevella passe a ser públic

Una concentració recorda a la conselleria que queden cinc dies per a comunicar a Ribera Salud la fi del contracte.

Imatge de la protesta convocada este matí
Imatge de la protesta convocada este matí / À Punt NTC

El pàrquing de l'Hospital General de Torrevella (Baix Segura) ha acollit aquest dissabte un acte reivindicatiu per a demanar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que s'afanye a l'hora de complir amb els tràmits necessaris per a garantir la reversió a la gestió pública de l'àrea de salut a la qual pertany aquest centre.

La concentració, convocada per la Plataforma per la Sanitat Pública de Torrevella, se celebra quan només queden cinc dies perquè vença el termini per a comunicar oficialment a l'empresa, Ribera Salud, el pas a la gestió pública del departament de salut.

Durant l'acte, Manuel Gómez, integrant de la plataforma, ha denunciat que l'atenció primària d'aquesta àrea de salut està "infradotada" i "per davall de tots els índex mitjans" respecte a altres departaments. Per a aquesta entitat que agrupa professionals de la sanitat i pacients, el pas a una gestió pública "afavorirà una millora en la sanitat" dels municipis afectats.

Els partits del Botànic van iniciar aquest procés el passat 17 de setembre, quan van consensuar a les Corts un text en el qual instaven el Consell a "iniciar el procediment administratiu corresponent per a comunicar la finalització del contracte a Ribera Salud. Tot i això, el termini legal per a comunicar a l'empresa el pas a la gestió pública acaba el pròxim 15 d'octubre.

Cal recordar que l'Ajuntament de Torrevella es va posicionar en contra d'aquest procés de reversió.

No és la primera volta que els col·lectius en defensa de la sanitat pública protesten per a demanar la reversió del model de gestió privada en aquest departament de salut.

També et pot interessar

stats