La plataforma Salvem el Tren de l'Alcoià-Comtat fa una marxa per a demanar millores en la línia

Les persones usuàries denuncien la degradació que aquesta emblemàtica línia pateix des de fa anys per la falta d'inversions

Tren a Albaida

El col·lectiu Salvem el Tren de l'Alcoià-Comtat ha convocat una mobilització per a reivindicar l'ús del tren i la millora de les infraestructures d'aquesta línia. Aquest diumenge han eixit d'excursió per a donar a conéixer les seues demandes. 

La marxa reivindicativa ha arrancat a les nou menys deu del matí a Alcoi. "La línia ha patit una degradació per una falta d'inversions total per part de Renfe durant molts anys. Demanem importants millores de la infraestructura i millores d'horari. En general, un millor servei", explica Llorenç, portaveu de la plataforma Salvem el Tren.

"El tren és un mitjà de transport que molta gent pot considerar que és del passat però realment és del present i, sobretot, del futur, perquè vivim un temps de crisi energètica i hem d'entendre que hem de lluitar per mantindre'l", afig Juan, un excursionista que ha participat en la marxa.

Generacions de senderistes i viatgers han utilitzat el ferrocarril per a arribar a llocs emblemàtics o conquerir pics com el Montcabrer. "Considere realment vital, tant a nivell local, com regional o mundial, donar suport a aquest tipus d'iniciatives", reflexiona Aghata, també excursionista.

També et pot interessar

stats