La Plataforma contra la Proliferació de les Apostes d'Alacant defensa la llei del joc

Aquest dilluns es vota en el ple de les Corts l'aprovació d'aquesta llei amb l'oposició de Ciutadans, PP i Vox.

En els últims anys s'ha produït un creixement del sector del joc
En els últims anys s'ha produït un creixement del sector del joc / À Punt NTC

La Plataforma contra la Proliferació de les Apostes d'Alacant ha defensat l'aprovació de la llei del joc. La llei es votarà aquest dilluns en el ple de les Corts, que reprén la seua activitat, amb l'oposició de Ciutadans, PP i Vox.

Des d'aquesta plataforma qualifiquen d'"inacceptable" que la patronal del joc i el sindicat UGT sol·liciten la paralització de la llei del joc. Expliquen que és "trampós" parlar de destrucció de llocs de treball, sense tindre en compte la quantitat de persones que perden la seua ocupació a conseqüència de desenvolupar una addicció al joc. Alhora, consideren "lamentable" que aquest sindicat preferisca situar-se al costat de la patronal del sector, en lloc de denunciar les "pèssimes condicions laborals de moltes empleades i empleats de les cases d'apostes, caracteritzades per la precarietat i la temporalitat".

A més, la plataforma, que agrupa associacions de veïns d'Alacant, col·lectius d'afectats per la ludopatia com l'associació Vida Lliure i diferents partits polítics, ha anunciat que convocarà noves mobilitzacions a favor d'aquesta norma quan la situació sanitària ho permeta.

Finalment, assenyalen que "la recuperació de la nostra ocupació i de la nostra economia no pot dependre d'un sector com el de les apostes, que perjudica greument la salut de tantes famílies".

Els grups del Botànic asseguren que la llei del joc és "necessària" i "urgent"

Els grups del Botànic asseguren que aquesta llei és "necessària" per al creixement del sector del joc en els últims anys i pel fet que implica a adolescents i persones de col·lectius vulnerables. A més, remarquen que és una normativa "urgent", ja que l'addicció al joc augmenta durant les crisis econòmiques.

D'altra banda, el Partit Popular, Ciutadans i Vox han mostrat l'oposició a aquesta llei i consideren que es tracta d'una llei "enormement restrictiva" amb el joc i que "suposaria el tancament de més del 95% dels salons en els pròxims anys".

També et pot interessar

stats