La Plataforma per l'Ensenyament Públic convoca mobilitzacions el 8 de maig

Amb el lema "No hi ha excuses, ara educació pública" demanen finançament, reversió de les retallades, laïcitat i fi de la segregació per sexes.

Membres de la plataforma, en la convocatòria de les mobilitzacions per al 8 de maig
Membres de la plataforma, en la convocatòria de les mobilitzacions per al 8 de maig / Plataforma per l'Ensenyament Públic

La Plataforma per l'Ensenyament Públic ha convocat per al 8 de maig mobilitzacions a tota la Comunitat Valenciana en contra de la llei d'educació actual, la coneguda com a Llei Wert o LOMQE.

Demanen, entre altres peticions, "la reversió de les retallades, l'increment pressupostari dedicat a educació, la fi de la segregació per sexes, la recuperació d'un sistema de beques que garantisca la igualtat d'oportunitats, i l'eliminació de la contrareforma universitària i de les pràctiques no remunerades en FP". Exigeixen, a més, la dignificació de les condicions laborals del professorat.

Els convocants han justificat les marxes previstes a València, Alacant, Castelló i a altres localitats, com ara Vila-real, Vinaròs o la Vall d'Uixó, com a resposta al "fracàs en el Parlament espanyol del Pacte per l'Educació, que hauria possibilitat la derogació de la LOMQE, i als pronunciaments del Tribunal Constitucional, que consoliden els aspectes més injustos, classistes, masclistes i retrògrads d'aquesta llei, com és la segregació per sexes".

El lema de la convocatòria és "No hi ha excuses, ara educació pública", i ha rebut el suport de tots els sindicats i partits polítics, excepte del PP i de Ciutadans.

També et pot interessar

stats