La plataforma Horta és Futur recorrerà contra el pla especial de la ZAL de València

Consideren que es tracta d'una infraestructura que amenaça la supervivència de l'horta i que no inclou un corredor verd.

La plataforma Horta és Futur recorrerà contra el pla especial de la ZAL de València
La plataforma Horta és Futur recorrerà contra el pla especial de la ZAL de València

La plataforma Horta és Futur, integrat per una cinquantena d’associacions, ha anunciat aquest dilluns que recorrerà contra el nou pla especial de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) de València, aprovat recentment per la Conselleria de Territori.

Des de la plataforma han assegurat que es tracta d'una infraestructura que amenaça la supervivència de l'horta i que no inclou un corredor verd que hauria de connectar el llit del Túria i el Saler.

El portaveu de l’associació Per l’Horta, Josep Gavaldà, ha assegurat als micròfons d’À Punt NTC que recorreran contra el pla “perquè hi ha defectes de forma i de fons greus”. En concret, han afirmat que contravé el Pla de l'Horta i l'Estratègia Territorial del govern valencià.

A més, Gavaldà ha manifestat que "és una oportunitat perduda per a la ciutat de València que permetia connectar dues conquestes històriques com el final del riu verd i el Saler".

El pla especial de la ZAL preveu més de 300.000 metres quadrats per a àrees logístiques vora del port de València, i prop de 300.000 metres quadrats més per a zones verdes, vial públics i carril bici.

La ZAL està parada pels tribunals des de fa 15 anys. Per al col·lectiu Per l'Horta, el nou pla és virtualment el mateix que va anul·lar el Tribunal Suprem el juny de 2015.

Tant la Generalitat com l’Ajuntament de València ja han dit que la tornada arrere no és viable i que el nou pla millora la ZAL des del punt de vista mediambiental.

També et pot interessar

stats