La plataforma Frenem la contaminació de Castelló visita el Parlament Europeu

Representants de l'organització insten les autoritats locals i autonòmiques a aplicar la normativa europea en matèria ambiental.

La plataforma Frenem la contaminació de Castelló visita el Parlament Europeu

Representants de la plataforma Frenem la contaminació de Castelló han visitat aquest dimecres el Parlament Europeu per a instar les autoritats locals i autonòmiques a aplicar la normativa europea en matèria ambiental.

La Plataforma vol denunciar d'aquesta manera la situació que viuen al barri marítim del Grau, amb males olors i dificultats per a respirar. Ho atribueixen al fet de viure al costat del port i del polígon industrial del Serrallo que, segons explica el veïnat, és un dels més contaminants de l’Estat.

Portaveus de la plataforma creuen que ni l'Ajuntament ni la Generalitat compleixen la normativa sobre contaminació atmosfèrica, que implica fer un seguiment regular de les emissions i facilitar l'accés públic a aquestes dades. Per això, presenten una petició a l'Eurocambra per a demanar més controls i, sobretot, més transparència per a saber exactament quina és la qualitat de l'aire que respiren.

"Reclamem a les institucions comunitàries que insten les autoritats locals, autonòmiques i estatals que facen efectives les normatives europees de contaminació atmosfèrica", ha manifestat Inés Turpin, membre de la plataforma Frenem la contaminació. Així mateix, fins demà dijous mantindran reunions amb tècnics de medi ambient de la Unió Europea i diversos eurodiputats, a qui faran arribar les seues demandes.

També et pot interessar

stats