La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic demana la derogació de la Lomqe

Consideren injusta la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa i demanen una nova llei amb el consens de la comunitat educativa.

La Plataforma en Defensa de l\'Ensenyament Públic demana la derogació de la Lomqe
La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic demana la derogació de la Lomqe

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic s'ha concentrat davant de la Delegació de Govern de València per a reivindicar que acaben les retallades en l'educació pública i que es derogue la Lomqe, la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa. Consideren aquesta llei injusta i manifesten que el govern espanyol ja podria haver fet el pas per a derogar-la. Màrius Fullana, portaveu de la plataforma, ha declarat: "és una llei que estava condemnada al fracàs" perquè "no va comptar ni amb el consens, ni amb el treball, ni amb la participació de la comunitat educativa ni dels agents socials".

Demanen, a més, que es compte amb tota la comunitat educativa per a dissenyar una nova llei que aposte amb força per l'ensenyament públic, que no segregue per sexes i amb més beques per als alumnes. En paraules de Fullana: "Volem un sistema d'educació global, que eduque l'alumnat en valors, no només per a integrar-se en el mercat laboral, […] una educació integral per a canviar les condicions injustes de la societat".

La plataforma, integrada per diverses entitats com la Federació de Mares i Pares de l’Escola Pública i diversos sindicats, ha aprofitat l'inici del curs escolar per a fer evidents les reivindicacions que, consideren, suposarien una millora integral del sistema públic d'educació.

També et pot interessar

stats