Plasma hiperimmune per a tractar la Covid-19

Hi participaran 100 donants en aquest assaig clínic.

Plasma hiperimmune per a tractar la Covid-19

La Comunitat Valenciana impulsa un assaig clínic pioner per a estudiar l'eficàcia del plasma de pacients curats de Covid-19. L'objectiu és descobrir si el plasma hiperimmune d'aquestes persones que tenen anticossos actius serveix per a curar-ne d'altres. Ara un estudi pioner de l'Hospital La Fe i del Sant Joan d'Alacant investiga aquest tractament en pacients de coronavirus en fase precoç.

De moment l'han subministrat a dos pacients de l'Hospital La Fe i del Clínic de València. Els pacients han de complir uns requisits i, una vegada administrat el plasma, es fa un seguiment per a demostrar-ne l'eficàcia.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana forma part d'aquest assaig i està creant un banc de plasma en què participaran 100 donants que han superat el coronavirus. Una transfusió d'anticossos que en altres països ja s'ha demostrat que combat el virus, com la Xina i Itàlia.

La investigació conclourà a finals d'any, però s'espera obtindre resultats concloents al juny, una possible solució per a combatre la Covid-19 mentre arriba la vacuna.

També et pot interessar

stats