La plantilla del sistema de protecció de menors exigeix cobrar la nòmina

La Coordinadora Obrera Sindical alerta del problema generat per l’abonament dels interessos com a conseqüència dels crèdits demanats.

Concentració de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) davant de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
Concentració de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) davant de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Al crit de "Mònica, paga", treballadors i treballadores del sistema de protecció de menors han exigit aquest dimarts una solució als impagaments de les nòmines. Convocats per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), han demanat a la vicepresidenta del Consell i titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que actue per a “revertir la situació” i aconseguir que es complisquen “els acords” amb el sector.

“Estem ací per a denunciar els impagaments que patim de la Conselleria”, ha indicat durant la protesta Ricard Gosálbez, treballador al pis d’emancipació de Missatgers de la Pau i delegat sindical. Gosálbez ha assenyalat que, amb el nou concert social, que va entrar en vigor l'1 de juny, els responsables autonòmics haurien d’estar “a zero de deutes”, però ha censurat que no ho han complit. “S’ha signat un nou concert social. Es va dir que, quan entrara en vigor, estaríem a zero de deutes, i no ha sigut així”, ha lamentat.

El representant de la Coordinadora Obrera Sindical ha assegurat que els problemes d’impagament “són una herència que ve des de fa anys i que aquest govern no ha sabut revertir”, i fins i tot ha dit que s’ha aguditzat en els últims mesos.

En aquest sentit, ha dit que Missatgers de la Pau i altres associacions “ja no podien suportar els impagaments” de l'administració autonòmica i ha ressaltat que aquesta circumstància ha repercutit en les nòmines. Segons ha assenyalat, algunes entitats han hagut de “demanar un crèdit” i ara s’enfronten a la devolució del préstec i als interessos que generen. “És un mal endèmic del tercer sector. No solament ho pateix el sistema de protecció de menors: també passa en diversitat funcional o en geriàtrics”, ha afirmat.

Una solució per a “el setembre o l'octubre”

Preguntat per la resposta de la Conselleria a les seues reivindicacions, el representant del sindicat ha manifestat que diverses vegades els han dit que pagarien per a, després, allargar el termini. “Ens van dir que fins al setembre o l'octubre la situació aquesta no revertiria i que parlàrem amb l'Institut Valencià de Finances”, ha agregat. El portaveu ha apuntat que aquesta possibilitat pot ser “un salvavides”, però ha insistit en el problema generat per l’impagament de nòmines i en l’abonament dels interessos com a conseqüència dels crèdits demanats.

També et pot interessar

stats