La plantilla de l’EMT prepara aturades parcials per a l’inici de 2019

A més dels conductors, les parades també afectaran treballadors d'oficines i tallers, segons el president del comité d'empresa, Adolfo Cruz.

A més dels conductors, les parades també afectaran treballadors d'oficines i tallers
A més dels conductors, les parades també afectaran treballadors d'oficines i tallers / Europa Press

La plantilla i els sindicats de l'Empresa Municipal de Transport de València (EMT) han aprovat per majoria realitzar aturades durant els mesos de gener i febrer de 2019. A més dels conductors i conductores, les parades també afectaran els empleats d'oficines i tallers, ha explicat el president del comité d'empresa, Adolfo Cruz.

La protesta denuncia les condicions per a la jubilació parcial que aplica la direcció de l'empresa. També destaquen el pla de jubilació 2019-2027, que s'havia d'haver signat a finals de juny, segons marca el conveni i encara no ha estat negociat.

Altres punts de reivindicació són l'incompliment en la formació que ofereix l'empresa. D'acord amb el comité, deu 100 hores per treballador. També denuncien l'incompliment en la disgregació dels punts de relleu, que obliga els conductors a acudir a un punt de parada i no als finals de línia.

La polèmica sobre els colors dels nous uniformes no forma part de les reivindicacions, però és un motiu més que ha "escalfat" a la plantilla de treballadors, segons ha informat Cruz.

Dates de les aturades

Les parades es desenvoluparan durant dues hores els dies 16, 24 i 29 de gener de 2019 (de 7 a 9 h i de 17 a 19 h), i el 4, 12, 20 i 27 de febrer (de 8 a 10 h i de 16 a 18 h). No descarten convocar vagues de 24 hores en Falles.

També et pot interessar