La plantilla del centre de malalts mentals de Bétera demana més reforços

Lamenten que la “càrrega de treball” junt amb la “manca de personal” donen “una inadequada qualitat de vida als usuaris”

Imatge del Centre Específic de Malalts Mentals (CEEM) de Bétera (València)
Imatge del CEMM de Bétera (Camp de Túria) / COMITÉ D'EMPRESA EULEN SOCIOSANITARIOS, SA

El personal del centre específic de malalts mentals (CEMM) de Bétera (Camp del Túria) assegura que són "ignorats" per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives. Els treballadors demanen un reforç de personal que millore la situació al centre.

Aquest col·lectiu ha indicat que la plantilla actual "està completament desfasada i desactualitzada a la normativa i ràtios actuals". A més, han aprofitat per a alertar de la "càrrega de treball físic i, sobretot, mental", així com de "falta de personal". Els empleats i empleades d'aquest centre han assenyalat que aquestes circumstàncies tenen "com a conseqüència més greu una inadequada qualitat de vida de les persones usuàries". El comité de l’empresa d’Eulen Sociosanitarios, SA, ha plasmat aquestes reivindicacions i queixes en un comunicat en el qual plantegen "un ultimàtum a la Conselleria" d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

El comité ha explicat en una carta dirigida al secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema, que "l'última licitació del centre específic de malalts mentals de Bétera data de març de 2013" i afegeixen que tenia una "duració de quatre anys, de manera que el 30 de març de 2017 va finalitzar". En conclusió, declaren que" fa cinc anys i mig que està abandonada l'actualització de la gestió".

Així mateix, els representants dels treballadors destaquen que "la resta de centres de la Comunitat Valenciana, amb el mateix tipus de gestió que el CEMM de Bétera, empresa pública amb gestió privada, han tingut els seus plecs i han eixit a concurs durant aquest temps, actualitzant-se les ràtios i plantilles de professionals".

El comité ha apuntat que "l'últim cocurs del CEMM de Bétera està plantejat de manera errònia" perquè "la normativa actual estableix 40 persones usuàries en cada centre, quan el de Bétera arriba a 80".

Els representants dels treballadors han comentat que el comité d'empresa del CEMM de Bétera van mantindre una reunió el febrer de 2020 amb la Conselleria en la qual "es va assegurar la pròxima reversió del servei, deixar de ser gestionat de manera privada i passar a ser gestionat per l'IVASS", però han censurat que "això que semblava imminent s'ha retardat quasi tres anys" i han lamentat que se seguisca "sense regularitzar la situació" dels empleats.

El comité d'empresa ha advertit també de "la urgència que tenen aquests mòduls actuals de millorar les infraestructures", entre altres, "aires condicionats (a les habitacions dels usuaris s'arriba en l'estiu a més de 30 graus a la nit, han precisat)" i els banys de les habitacions dels usuaris, que "es troben en un estat deplorable". Així mateix, reclama la millora de les terrasses i dels accessos.

També et pot interessar

stats