Planas i el sector citrícola acorden 14 mesures pal·liatives per al que queda de campanya

El ministre d’Agricultura ha insistit en la necessitat d’unir forces per a millorar la comercialització de l’oferta.

VÍDEO | Planas i el sector citrícola acorden 14 mesures pal·liatives per al que queda de campanya

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha anunciat 14 mesures pal·liatives en el sector citrícola per al que queda de campanya en el marc de la crisi que viu el sector. Entre elles hi ha rebaixes fiscals per als llauradors. Ho ha fet durant la reunió de la Mesa Nacional de Cítrics, a la qual han assistit representants de les comunitats autònomes i del sector citrícola per a abordar mesures fiscals i de liquiditat per als agricultors, així com millores de la planificació del mercat. Amb Planas s'han entrevistat representants de l'Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), d'Intercitrus i de les cooperatives de la Comunitat Valenciana.

El ministre d'Agricultura ha insistit en la necessitat d’unir forces per a millorar la comercialització de l’oferta, mentre que AVA-Asaja, dona la campanya per perduda. Asseguren que la retirada de 50.000 tones de mandarines i taronges per part del Ministeri ha sigut una ajuda testimonial i a destemps. 

No obstant això, confien en els acords de futur a què s’ha arribat aquest dijous, especialment, el relacionat amb la competència forana, ja que el Ministeri s’ha compromés a estudiar totes les importacions que vindran a partir de l’any que ve. 

Així mateix, adverteixen que per a continuar sent líders a Europa és imprescindible competir en igualtat de condicions.

La Unió protesta per no estar convocada

De la reunió ha quedat exclosa la Unió de Llauradors i Ramaders. El líder, Carles Peris, ha criticat aquesta decisió i en declaracions a Les notícies del matí ha explicat que durant el matí s'han concentrat a les portes del Ministeri d'Agricultura per a expressar la seua protesta. "Volem que arribe el missatge clar al ministre, i és que d'alguna manera estan vetant la veu de moltíssims llauradors valencians", ha assegurat. 

També ha criticat la falta d'ajudes directes als productors de cítrics, així com d'iniciatives de la Interprofessional Citrícola que, segons afirma, no ha aportat cap solució a la crisi del sector.

També et pot interessar

stats