Plácido Domingo reconeix haver assetjat sexualment les dones que l'acusaren

Els teatres europeus mantenen, de moment, les actuacions del tenor.

VÍDEO | Plácido Domingo reconeix haver assetjat sexualment les dones que l\'acusaren

Plácido Domingo ha demanat perdó a les dones que l’han acusat d’assetjament sexual pel “dolor” que els ha causat. El tenor espanyol accepta “tota la responsabilitat” per les accions denunciades en els últims mesos.

Domingo ha mostrat el seu respecte per les companyes de professió que l’agost de 2019 “es van sentir suficientment còmodes per a parlar” sobre el que havia ocorregut. “Entenc ara que alguna d’aquestes dones pogueren tindre por d’expressar-se honestament perquè els preocupava que les seues carreres es veren afectades”, ha reconegut.

Europa manté Plácido Domingo 

Els teatres europeus mantenen, de moment, les actuacions de Plácido Domingo. A Espanya té previst actuar al maig al festival d'Úbeda, al Teatre de la Zarzuela i al Teatro Real.

El Teatro Real –on està anunciat a partir del 9 de maig amb La traviata– i la Zarzuela –el 14 de maig– han declinat fer manifestacions de moment.

La Staatsoper d'Hamburg manté la seua participació en Simon Boccanegra a partir del 22 d'abril, segons ha dit el responsable de premsa, Michael Bellgardt.

Una vintena de denúncies

El tenor s’ha expressat així mesos després que isqueren a la llum les primeres denúncies d’assetjament sexual per part d’una vintena de dones. En un inici, Domingo ho va negar tot i va assegurar que “l’abús” de la seua posició directiva dins de l’estructura administrativa de les Òperes de Washington i de Los Angeles on va treballar era “tan impossible com inconcebible".

Les acusacions sobre Domingo van precipitar en els mesos següents cancel·lacions d’algunes de les seues actuacions per tot el món i va provocar a més que el tenor dimitira com a director general de l’Òpera de Los Angeles.

També et pot interessar

stats