Plácido Domingo dimiteix com a director de l'Òpera de Los Angeles després de les acusacions d'abús sexual

En un comunicat, el tenor anuncia que també es retira de les pròximes actuacions previstes en la institució.

Actuació de Plácido Domingo, en una imatge d'arxiu
Actuació de Plácido Domingo, en una imatge d'arxiu

El tenor espanyol Plácido Domingo ha anunciat aquest dimecres que dimiteix com a director general de l'Òpera de Los Angeles després de les acusacions de vint dones de comportament sexual indegut.

"Mentre continue el treball per a netejar el meu nom, he decidit que el millor per a l'Opera és que dimitisca com a director general i que deixe les actuacions futures", ha afirmat Domingo en un comunicat remés pel seu representant.

A Europa no s'ha cancel·lat cap actuació del tenor

Des que es publicaren les acusacions contra el tenor per abús sexual, diverses institucions de música clàssica dels EUA, com l'Òpera de San Francisco, la de Dallas i la de Filadèlfia han cancel·lat les actuacions de Plácido, però a Europa no s’ha pres cap decisió en aquesta línia.

El Palau de les Arts de València va anunciar el passat dimarts 25 de setembre que mantindrà la col·laboració amb Plácido Domingo, que té previst interpretar al desembre l'òpera Nabucco, perquè no té constància de denúncies judicials o extrajudicials d'assetjament a treballadors de la institució.

També et pot interessar

stats