Les places MIR a la Comunitat Valenciana per a 2020 pugen vora un 20%

Són 935 places més que l'anterior convocatòria, segons els barems acordats pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

Examen per a l'adjudicació de places d'Infermeria
Examen per a l'adjudicació de places d'Infermeria / Arxiu Europa Press

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat incrementar un 10,5% (7.512 en total) les places de metge intern resident (MIR) per a la convocatòria de 2020. L'augment a la Comunitat Valenciana serà del 19,6%, 935 places més que l'anterior convocatòria. En total, es convocaran 9.539 places de formació sanitària especialitzada -Medicina, Infermeria, Farmàcia, Psicologia, Biologia, Química i Física-, una xifra que suposa un 13,5% més respecte al passat any i un 18,6% en comparació a fa dos anys.

L'augment més gran, en Infermeria i en Medicina Familiar

L'increment més gran en l'oferta es dona en Infermeria, que ofereix un 34% més de vacants, 1.463. En Medicina, segons l'acord aconseguit, el major increment en places, 2.205, es dedica a l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, la que pateix les majors manques de professionals del Sistema Nacional de Salut, segons ha explicat la ministra María Luisa Carcedo. També experimenten pujades importants les places de Pediatria (481 més), Anestesiologia i Reanimació (382), Medicina Interna (353), Obstetrícia i Ginecologia (269), Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (210) i Cardiologia (179).

Un examen més curt

Carcedo ha explicat que el ple de la comissió també ha abordat les novetats de l'examen MIR, que durarà quatre hores en lloc de cinc i reduirà també el nombre de preguntes: de 225 a 175, més deu de reserva. "Això no vol dir, de cap manera, ni que es rebaixe el rigor de l'exigència de l'examen ni, per descomptat, es va alterar l'equilibri en relació amb el que compta l'examen i l'expedient acadèmic", ha aclarit la ministra.

També et pot interessar

stats