La plaça de l'Ajuntament de València es converteix en espai per als vianants

Les obres de remodelació augmentaran en 12.000 metres quadrats la zona reservada per a les persones.

La plaça de l'Ajuntament de València es converteix en espai per als vianants
La plaça de l'Ajuntament de València es converteix en espai per als vianants

Des d'aquest dilluns, la plaça de l'Ajuntament de València passa a ser un espai eminentment per a vianants. Les obres encara continuen, però les persones que transcorren per ella ja podran gaudir d'una plaça que pretén augmentar en uns 12.000 metres quadrats la superfície transitable per a les persones.

En eixe sentit, el vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha parlat amb Les Notícies del Matí d'À Punt Mèdia, per explicar que les obres ja estan molt avançades però que encara queda la zona més pròxima a l'estació del Nord.

La remodelació, que té un pressupost de 300.000 euros, servirà per a canviar l'asfaltatge i la instal·lació de jardineres. Precisament, aquest últim element ha rebut moltes queixes per part de la ciutadania, perquè consideren les jardineres visualment poc atractives. En eixe sentit, Campillo ha afirmat que es tracta d'un material que ajuda molt a delimitar la zona d'autobusos i la de vianants, que el mateix vicealcalde va veure fa deu anys a una ciutat tan moderna com Nova York i que, a més, permetrà la plantació de 200 espècies vegetals diferents que milloraran l'espai verd de la plaça.

Amb les obres, a partir d'ara el trànsit viari es limita a l'eix que dibuixa el carrer del Periodista Azzati, el de Roger de Llúria i el de les Barques, zones per on només passaran els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports i els taxis.

Respecte als bars, una vegada puguen obrir, instal·laran a la via les terrasses i deixaran les voreres lliures amb la fase 1 de la desescalada. Una situació a la qual tot el món pensava que s'arribaria aquest dilluns, inclòs el vicealcalde, que ha manifestat la seua inquietud perquè creu que la falta d'informació sobre el motiu perquè la Comunitat Valenciana al complet no passa de fase en la desescalada ha generat desconfiança. "Necessitem tindre una garantia de lleialtat institucional i de transparència entre administracions", ha matisat.

També et pot interessar

stats