La plaça de l'Ajuntament de València commemora el desé aniversari del 15M amb una exposició i un monòlit

L'alcalde Joan Ribó reivindica el monòlit permanent en record del 15M per l'empremta de les mobilitzacions socials en la configuració de la ciutat

L'alcalde de València, Joan Ribó, posa l'equip de govern municipal al costat de l'exposició fotogràfica
L'alcalde de València, Joan Ribó, posa l'equip de govern municipal al costat de l'exposició fotogràfica / Ajuntament de València

El govern municipal de València ha celebrat el desé aniversari del 15M amb una exposició fotogràfica i un monòlit commemoratiu a la plaça de l'Ajuntament, dissenyat per a retre homenatge tant al moviment ciutadà com a l'espai, "escenari social i reivindicatiu de la ciutadania".

L'alcalde Joan Ribó ha insistit a defendre l'oportunitat del monòlit, per l'empremta dels moviments socials en la configuració de la ciutat, recordant la contribució d'altres mobilitzacions de la ciutadania en la defensa del parc natural de l'Albufera (el Saler) o el jardí del Túria. "València mereix un reconeixement públic a aquests moviments", ha explicat.

L'equip de govern municipal al costat del monòlit commemoratiu del 15M
L'equip de govern municipal al costat del monòlit commemoratiu del 15M / À Punt NTC

La instal·lació del monòlit no ha escapat de la controvèrsia política. El PSPV va criticar que desconeixia el text i el fet que es centrara en un únic moviment ciutadà. Ciutadans va acusar Ribó de "polititzar la plaça més emblemàtica de la ciutat". I el PP va retraure l'alcalde que s'haja fet aquest reconeixement mentre continuen pendents els de l'arquitecte Rafael Guastavino o la concessió d'un carrer al regidor del PP assassinat per ETA Miguel Ángel Blanco.

Per la seua banda, l'exposició Somiar molt i dormir poc: el 15M a #València, recupera imatges de les iniciatives que seguiren l'ocupació pacífica de la plaça el maig de 2011. La recopilació fotogràfica ha sigut coordinada per l'expert en Història Contemporània de la Universitat de València Jorge Ramos i la fotoperiodista Estrella Jover.

També et pot interessar

stats