Pla de Xoc Social es concentra per a demanar que la crisi “no la paguen les de sempre”

La plataforma està integrada per diversos col·lectius i organitzacions valencianes.

VÍDEO | Pla de Xoc Social es concentra per a demanar que la crisi “no la paguen les de sempre”

a plataforma Pla de Xoc Social al País Valencià, ha convocat aquest dissabte mobilitzacions a Castelló, València i Alacant per a manifestar la seua negativa al fet que el pes de la crisi econòmica recaiga sobre “les de sempre”. Les convocatòries han coincidit amb les d’altres a ciutats de tot l’Estat.

La plataforma, formada per col·lectius i organitzacions com la PAH, EntreBarris, la CGT, la CNT, la Intersindical, COS, Per l'Horta, Cadires contra la Fam o Ecologistes en Acció, exposa en el manifest que la crisi causada per la Covid-19 els ha confirmat “qui està al nostre costat i quina societat hem de construir”.

Al seu parer per a construir “un futur amb plenitud” cal prioritzar allò públic sobre allò privat, mentre que els beneficis de les grans empreses i la destrucció i el control de la natura han de “deixar pas a la redistribució de la riquesa i al respecte a l'entorn i al territori” per a protegir el futur davant de l’emergència climàtica.

Per aquestes raons, les organitzacions que la integren demanen un pla de xoc que protegisca la majoria de la societat, en especial la classe treballadora, a través de l'aplicació de certes propostes que tenen com a eix vertebrador la voluntat de posar al centre la vida i les cures.

La derogació de les reformes laborals del PP i del PSOE, l’establiment d’una renda bàsica incondicional i la recuperació de tots els serveis públics privatitzats i dels béns comuns que controlen les grans empreses són les seues principals demandes, però també la garantia d’un habitatge digne, la prohibició dels desnonaments i declaració de l’emergència habitacional.

Altres de les seues reivindicacions se centren en la defensa del territori com a garant de salut, treball i futur, la regularització de totes les persones migrants i el tancament dels CIE, el rescat econòmic de les persones per davant del de la banca i la defensa del sistema públic de pensions.

Amb aquests objectius, la plataforma vol “construir unes relacions, una economia i una societat nova i en comú”.

També et pot interessar

stats