Pla de xoc contra els delictes sexuals: Més sensibilització i reforç policial en aglomeracions i festivals

Es reforçarà la presència de les forces i els cossos de seguretat de l’Estat en els punts violetes i s’ampliaran les campanyes

04.01.2021 | Tema del dia - Els delictes sexuals
Figuració d'una víctima de delictes sexuals / À Punt NTC

L'augment de les denúncies per agressions sexuals ha fet que la delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, haja convocat una reunió de les forces i els cossos de seguretat amb la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona. La reunió que ha posat el focus en aglomeracions especials, com festes i festivals, tan comunes a l'estiu, i en el treball de prevenció d’aquestes agressions.

Es reforçarà la seguretat en els punts violetes i s’ampliaran les campanyes de sensibilització per a la utilització d’aplicacions com AlertCops per a la denúncia immediata de delictes, segons ha informat la delegada del govern espanyol.

A més, es treballarà en l'ampliació dels horaris de les oficines de les Unitats d'Atenció a la Família i a la Dona de la Policia Nacional perquè les víctimes “siguen ateses en tot moment, les 24 hores els set dies a la setmana, per personal de la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona”

Bernabé ha destacat "la importància de coordinació entre administracions" per a fer front de manera transversal a aquesta xacra que afecta dones cada vegada més joves". Per això ha anunciat reunions amb les conselleries d'Educació, Igualtat i Sanitat i la Direcció General de la Dona.

Alerta davant l’augment de violacions grupals

La fundació ANAR ha advertit d'un augment dels casos d'abusos sexuals després de la tornada a la normalitat després de la pandèmia i ha assenyalat que aquests es van incrementar un 80,9% entre els anys 2020 i 2021, al mateix temps que ha alertat del risc d'un augment de les violacions grupals en el període estival.

En un comunicat, ANAR recorda que les festes estiuenques són "caldo de cultiu de les agressions sexuals" i ha mostrat la seua preocupació per l'increment d'aquesta mena de delictes en l'última dècada.

Assenyala que han passat d'atendre 717 casos d'abús sexual en 2020 a 1.297 casos en 2021, la qual cosa suposa un increment del 80,9%, amb una preocupant tendència de creixement de les violacions grupals en l'última dècada, són ja el 10,5% del total d'agressions i abusos sexuals tractats a través de les línies d'ajuda (900 20 20 10 i chat.anar.org).

També et pot interessar

stats