Pla de xoc contra el cotonet: Agricultura permetrà usar un insecticida als camps més afectats

Complementarà els instruments per a fer front al paràsit, com la lluita biològica amb insectes depredadors, que es doblarà

Pla de xoc contra el cotonet: Agricultura permetrá usar un insecticida als camps més afectats

L'abril del 2020 es va prohibir usar l'insecticida metilclorpirifòs, un fitosanitari que es considerava altament eficaç contra la plaga del cotonet, que deforma les taronges i impedeix que cresquen. 

Poc més d'un any després, se'n recupera l'ús pel descontrol causat per la plaga i serà la Conselleria d'Agricultura l'única autoritzada per a usar-lo als camps més afectats. Es tracta d'un pla de xoc que complementa els instruments impulsats per a fer front al paràsit, com ara la lluita biològica amb insectes depredadors, que es doblarà. 

A Nules consideren que l'ús excepcional de l'insecticida arriba tard. Els agricultors lamenten que no els deixen utilitzar directament aquest fitosanitari, quan diuen que la Unió Europea permet l'entrada de taronges tractades amb aquests químics des d'Àfrica i que es venen al territori valencià.

Els camps amb cotonet només produeixen entre un 20% i 25%. Per tant, no són rendibles i es perd la collita. Les comarques més afectades són el Camp de Morvedre, la Plana Alta i la Plana Baixa.

També et pot interessar

stats