El Pla Vega Renhace preveu 28 actuacions per reparar i evitar inundacions al Baix Segura

Els pressupostos de 2021 inclouran 100 milions en inversions.

Imatge de les inundacions al Baix Segura provocades per la Dana del 2019
Imatge de les inundacions al Baix Segura provocades per la Dana del 2019 / À Punt NTC.

Aquest dijous s’ha presentat el Pla Vega Renhace, impulsat pel Consell i amb 28 actuacions que reparen i preparen el Baix Segura per a evitar inundacions com les de l’any passat. En l’acte de presentació, a Almoradí, ha estat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i 7 membres del Consell.

El document final preveu, entre altres mesures, un programa d’actuacions al llit del riu per a tractar d’evitar nous desbordaments, o un pla de millora de la depuració d’aigües residuals.

Els pressupostos autonòmics de 2021 inclouran 100 milions d’euros per a noves inversions recollides en el Pla Vega Renhace.

El Pla Vega Renhace naix arran de la catàstrofe natural conseqüència de les precipitacions dels dies 12 i 13 de setembre de 2019 i de la posterior crescuda del riu Segura. Tindrà una oficina a la comarca i, a més, la Generalitat es proposa convocar una conferència anual per a analitzar el desenvolupament de les iniciatives

El comissionat del Pla, Jorge Olcina, catedràtic de la Universitat d’Alacant i president de l’Associació Espanyola de Geògrafs, ha afirmat davant les autoritats de diferent signe que el Vega Renhace “està per damunt de la política i de les ideologies perquè es necessiten solucions per a la societat”.

També et pot interessar

stats