El Pla de municipalització de les polítiques de joventut contractarà 524 professionals fins a 2023

La vicepresidenta Mónica Oltra destaca que aquest instrument permetrà ‘‘universalitzar les oportunitats” per als joves.

La vicepresidenta Mónica Oltra en la presentació del pla
La vicepresidenta Mónica Oltra en la presentació del pla

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives invertirà 3,3 milions d’euros en 2019 per al Pla de municipalització de les polítiques de joventut.

Ho ha anunciat aquest dimarts la vicepresidenta i consellera del ram, Mónica Oltra, que ha destacat que aquest instrument permetrà ‘‘universalitzar les oportunitats per a la joventut’’. L’objectiu, ha afegit, és ‘‘vertebrar les polítiques de joventut i cohesionar als i les joves’’.

Aquest pla, en el seu primer any, permetrà consolidar la Xarxa Jove amb la contractació de 96 professionals de joventut que començaran a treballar en la posada en marxa de l’Estratègia Valenciana de la Joventut (2019-2023). El 2023 es preveu la plena implantació de l’estratègia, que suposarà una inversió de 16,8 milions d’euros anuals i que comptarà amb 542 professionals.

Aquests nous professionals donaran servei en 64 ajuntaments de més de 20.000 habitants i en 32 mancomunitats, que engloben els municipis de menys de 20.000 habitants.

Segons ha explicat la vicepresidenta, això suposa complir la Llei de polítiques integrals de joventut, aprovada en aquesta legislatura, i que estableix que en aquest àmbit ha d’existir ‘‘una autèntica competència compartida entre la Generalitat i les administracions locals’’.

Així mateix, ha afegit que el Pla de municipalització també respon al Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social (VICS), una eina d’ordenació i direcció estratègica de les accions i mesures d’inclusió i cohesió social vinculades al territori, i que ‘‘es basa en la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i l’equitat territorial’’.

La Xarxa Jove serveix per a dinamitzar i coordinar els diferents serveis i recursos transversals d’intervenció amb joves que prestaran una especial atenció a la prevenció, promoció de drets i la participació jove a tot el territori.

També et pot interessar

stats