El pla B de les universitats quan es desaconsellen les classes presencials

Classes en línia, alternar la presencialitat o reduir els aforaments són algunes de les alternatives que apliquen les universitats.

VÍDEO | El pla B de les universitats quan es desaconsellen les classes presencials

El brot de la Galileo Galilei ha somogut l'inici de curs de totes les universitats de València, que s'han vist obligades a tancar aules i fins i tot un campus sencer. En teoria, totes tenien previst combinar les classes en línia i presencials, però les realitats són diferents segons cada centre. Alguns alumnes, no acaben d'adaptar-se.

Al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València, les classes ja són totalment en línia com a mesura per a controlar el brot. Però altres centres, combinen les classes a distància i presencials. A la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, prioritzen l'assistència dels primers cursos. I altres, s'imparteixen a distància o de manera semipresencial, per la falta d'espai per a tot l'alumnat.

En altres facultats, també s'alterna per dies o setmanes. A la Universitat Cardenal Herrera-CEU, han instal·lat càmeres per a reduir l’aforament de les aules i que part de l’alumnat puga seguir les sessions des de casa, com explica el vicerector d’Investigació i coordinació Covid d’aquesta institució acadèmica.

Però la dificultat per als universitaris arriba amb les pràctiques, que en molts casos no es poden fer a distància.

També et pot interessar

stats