El pla alternatiu de Renfe per a pal·liar l'impacte de les obres del corredor mediterrani

A partir d'aquest dissabte comencen els retards en molts dels serveis que ofereix Renfe per tota la Comunitat, però serà des del 15 quan Castelló deixarà de tindre servei d'AVE

Imatge d’arxiu de Renfe
Imatge d’arxiu de Renfe / À Punt NTC

Les obres del corredor mediterrani en l'estació de Sagunt comencen a influir en els horaris dels trens que connecten diversos punts del territori. Des d'aquest dissabte, en els trens de llarga distància que circulen entre Barcelona, Castelló i València s'augmentarà la durada de 9 a 12 minuts. Mentre que en el de Madrid-Vinaròs, en sentit a Vinaròs, s'incrementarà en quatre minuts.

I en la mitja distància, València-Castelló-Tortosa-Barcelona i València-Terol-Miraflores-Osca s'allargarà el temps del viatge entre 5 i 9 minuts.

Però serà a partir del 15 de juliol quan Castelló es queda sense els serveis d'alta velocitat, ja que les obres del corredor mediterrani afectaran els trens AVE que enllacen Madrid-València-Castelló. Per a donar solució, Renfe ha habilitat un autobús amb eixida a València Joaquim Sorolla i destinació Castelló, i d'igual manera en l'itinerari a la inversa. En aquest trajecte per carretera augmentarà en 30 minuts la durada total de la connexió Madrid-Castelló, segons ha informat Renfe.

Horaris dels autobusos direcció i origen Castelló

L'AVE amb eixida de Madrid a les 9:40 hores acabarà a l'estació de València Joaquim Sorolla, i l'autobús eixirà de l'estació a les 11:40 hores. El de Madrid a les 19:40 hores tindrà l'horari d'autobús a les 21:45 hores a la mateixa estació de València.

En sentit contrari, amb eixida de Castelló, l'autobús iniciarà el trajecte a les 5:45 hores, per a arribar a l'AVE de les 6:15 hores, i l'altre autobús mourà a les 13:45 hores, per a arribar a les 14:15. En ambdós casos la destinació del trajecte per carretera és l'estació València Joaquim Sorolla per poder fer ús dels serveis d'alta velocitat en direcció a Madrid.

Per a totes les persones perjudicades amb aquests nous horaris i transbords per carretera, o per qualsevol altre inconvenient, Renfe ofereix la possibilitat de canviar i anul·lar el bitllet sense cost.

També et pot interessar

stats