La pistola usada per matar María del Carmen Martínez tenia cent anys

L’expert en balística afirma que el tirador va retallar la munició de 23 a 20 mil·límetres amb una llima per a “adaptar-les”.

VÍDEO | La pistola usada per matar María del Carmen Martínez tenia cent anys

La pistola usada per a matar a María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident la CAM, és un model molt antic i centenari, de principi del segle XX, del calibre de la qual a penes queden bales en el mercat. 

Així ho ha exposat el cap del departament de Balística de la comissaria general de Madrid de la Policia Nacional en la quinzena sessió del judici pel crim. Aquest es va cometre amb dos tirs la nit del 9 de desembre de 2016 en el concessionari de cotxes d’Alacant que regentava el seu gendre i únic acusat, Miguel López.

Aquest expert en balística ha explicat a l’Audiència Provincial d’Alacant que va examinar les dues baines de les dues bales disparades a Martínez i que pel fet que tenen un calibre de 20 mil·límetres, que ara quasi no es troba, el tirador va retallar la munició de 23 a 20 mil·límetres per a “adaptar-les”. I ho va fer, en paraules d’un altre especialista que ha atestat després, mitjançant una manipulació “basta”, amb l’ajuda d’una llima.

La pistola no està implicada en cap delicte previ

El cap de balística ha dit que la pistola pot correspondre a dos models d’aquesta època, una FN 1903 o una Webley and Scott, que en qualsevol cas no consta en els arxius policials per haver estat implicada en cap delicte previ.

Encara que en l’habitatge de Miguel López es van trobar cinc armes de foc, hui s’ha aclarit al jurat que cap coincideix amb el calibre de la utilitzada en el crim, ja que són més xicotetes, concretament de 19 mil·límetres.

També et pot interessar

stats