Pis en Formació: el projecte que ajuda els joves amb síndrome de Down a ser autònoms

Els participants aprenen a executar tasques de la llar i a ocupar-se d'altres gestions, com demanar cita al metge

Les persones participants aprenen a gestionar les tasques de la llar / À Punt NTC

Un grup de huit joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals participen en Pis de Formació, un projecte de l'Associació Síndrome de Down de Castelló de la Plana que ajuda aquestes persones a ser autònomes i independents en la vida diària.

Al llarg de l'any assimilen diverses habilitats i destreses, que posen en pràctica durant aquest mes de juliol en un pis i en altres entitats de la ciutat, on aprenen a fer gestions de qualsevol classe. Per exemple, atendre els quefers diaris d'una casa, com planxar, cuinar, fer els llits o netejar.

Per a Lorena Martínez, tècnica de treball de l’associació, la finalitat “és que siguen capaços de fer els treballs diaris com si no tingueren cap mena de discapacitat”.

A banda d'organitzar i gestionar la llar també aprenen a tramitar papers al banc, a Correus, a l'Ajuntament o en un centre de salut. És el cas de Diana Albiol, una de les usuàries del programa, que ha aprés a demanar cita amb el metge.

Javier Julve, tècnic d'integració laboral, ha explicat que a més volen que aquestes persones siguen “tan autònomes com siga possible a la seua llar”. En definitiva, en paraules de Carolina Ballester, presidenta de la Fundació Síndrome de Down de Castelló de la Plana, “que s’integren en la societat.

El projecte Pis de Formació conclou aquest divendres i a partir d'ara, durant les vacances, serà el moment per a aplicar tot el que s'ha aprés per a ser autònoms i independents.

També et pot interessar

stats