El Pinós i Múrcia es disputen 40 metres de terreny

La frontera entre els municipis es va traçar amb tecnologies menys precises que les actuals.

El Pinós i Iecla es disputen 40 metres de terreny / À Punt NTC

La línia divisòria entre el Pinós (Vinalopó Mitjà) i Iecla (Regió de Múrcia) es va traçar entre els segles XIX i XX, amb tecnologies de l'època, no tan precises com les actuals, i el marge d'error va deixar una imprecisió en la fita que pot ser de 40 metres. 

Per a posar-hi remei l'Institut Geogràfic Nacional ha sol·licitat al Pinós que cree una comissió que fixe la nova separació. El regidor d’Obres Públiques, Raúl Pérez, ha explicat a À Punt Notícies que cal comprovar les dades que els envie l'Institut Cartogràfic i mesurar el terreny una altra vegada amb aparells moderns, més precisos, per a aclarir on està realment la frontera entre els dos municipis. 

En cas que es modifique la línia divisòria, el fet pot afectar la població, ja que les lleis que s’apliquen a un terreny són les de l’autonomia en què es troba la major part de la parcel·la, tal com ha explicat l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín. Un moviment de 40 metres podria fer que la major part d’una partida canviara de comunitat, i també les lleis que s'hi apliquen. 

També et pot interessar

stats