Els pilots de Ryanair, a Alemanya, secunden la vaga de divendres

L'aerolínia cancel·la 250 vols amb connexió a Alemanya que estaven previstos per a aquest 10 d'agost.

Avions de Ryanair a la pista d'aterratge
Avions de Ryanair a la pista d'aterratge / Stephanie Lecocq (Arxiu Efe)

La companyia aèria de baix cost Ryanair s'ha vist obligada a cancel·lar un total de 250 vols amb connexió a Alemanya que tenia previstos per a aquest divendres 10 d'agost perquè els pilots d'aquell país han decidit donar suport a la vaga anunciada pels aeronautes de Suècia, Bèlgica i Irlanda.

Es tracta de la major vaga de pilots en la història de Ryanair, ja que les aturades poden ser seguides per 700 pilots i afectar quasi el 10% dels 2.400 vols que opera aquesta aerolínia a Europa. De moment, Ryanair ja ha cancel·lat 146 vols, als quals ara s'afigen els 250 amb origen i destinació a Alemanya. En total, el còmput provisional ascendeix a 396 vols, un 16,5% dels previstos. Aquesta xifra encara pot augmentar si el sindicat de pilots d'Holanda VNV, que ja va avançar la setmana passada que es plantejava adherir-se a la vaga, confirma que la secunda.

L'aerolínia ha criticat que el sindicat convocant de les aturades a Alemanya, Vereinigung Cockpit (VC,) haja anunciat la vaga amb només dos dies d'antelació en comptes de set, com els havien demanat. No obstant això, Ryanair ha confirmat que oferirà informació als afectats perquè puguen obtindre el reemborsament del bitllet o ser reubicats en un altre vol.

Aquesta vaga en l'àmbit europeu serà la segona a la qual haurà de fer front Ryanair en menys d'un mes, ja que els sindicats dels tripulants de cabina de la companyia aèria d'Espanya, Bèlgica, Itàlia i Portugal ja es van mobilitzar els dies 25 i 26 de juliol. Les aturades van provocar la cancel·lació de 600 vols, el 12% de les operacions a Europa.

També et pot interessar

stats