Pilar Serrano: "S'ha de dotar de mitjans el sistema d'asil"

L'advocada de protecció internacional de València Acull denuncia la manca de recursos del sistema per a sol·licitar la protecció internacional.

VÍDEO | Pilar Serrano: "S'ha de dotar de mitjans el sistema d'asil"

La saturació del sistema d'asil en alguns territoris fa que des que una persona demana cita fins que pot formalitzar la sol·licitud de protecció internacional passe més d'un any. Com a conseqüència, el defensor del poble ha denunciat la manca de recursos i preparació de la Policia Nacional a València i Alacant.

L'advocada de protecció internacional de València Acull, Pilar Serrano, ha denunciat en una entrevista a À Punt Notícies que amb l'estat d'alarma la policia ha rebut noves instruccions per a les entrevistes que fan encara més difícil accedir al sistema de protecció internacional. D'aquesta manera, ha explicat, s'exigeix una demostració de domicili, com ara el padró, que ha estat tancat durant l'estat d'alarma, per la qual cosa, moltes persones han sigut rebutjades.

A més, les entrevistes es fan de peus, per qüestió de seguretat davant de la Covid-19, tanmateix Serrano considera que "no és una forma digna de fer una entrevista d'asil" i que "no pot ser d'una forma tan freda" la primera presa de contacte amb el nou país on es conten situacions personals i per què han decidit deixar arrere el seu país.

D'altra banda, durant aquest temps no s'ha posat fre a les resolucions i s'ha aprofitat per a resoldre molts expedients amb resultat denegat. L'advocada denuncia que no hi ha un pas següent a aquestes denegacions, per la qual cosa no es dota aquestes persones d'una autorització de residència per raons humanitàries i "es queden sense res".

Finalment, Serrano ha reclamat més mitjans per al sistema d'asil, tant en el procediment legal com en el sistema d'acollida i denuncia que els funcionaris policials no estan preparats per a aquests tipus d'interrogatoris que requereixen més sensibilitat per a atendre aquestes persones, moltes d'elles de col·lectius LGTBI o víctimes de tràfic de blanques.

També et pot interessar

stats