Pilar Sánchez, directiva: “La diferència no la marca el gènere, sinó l’actitud”

La directora d’operacions i integrant del comité de direcció de Grupo Alacant coordina un equip de 350 persones

 

Pilar Gómez, directora d’operacions i membre del comité de direcció i de Helados Alacant
Pilar Sánchez, directora d’Operacions i membre del comité de direcció de Grupo Alacant / À Punt NTC

Lidera un equip de 350 persones a les quals s’encarrega de coordinar per a donar servei als clients, aconseguir els objectius empresarials de Grupo Alacant i optimitzar els costos de producció. En definitiva, Pilar Sánchez, ocupa un càrrec de responsabilitat a què moltes dones encara els costa arribar.

Ella assegura que mai no ha trobat dificultats per a llaurar-se un camí professional i que els seus companys no li han posat ni el més mínim entrebanc pel fet de ser dona, però creu que les empreses han d’apostar per les mesures de conciliació, perquè continua sent una tasca “complicada per a tots, homes i dones” la de compaginar les responsabilitats professionals amb les familiars.

Amb el camí un poc aplanat amb mesures així, Pilar creu que la projecció professional és molt més fàcil. “Açò no va d’homes o dones, sinó de professionals”, sentència. En aquesta línia, l'alta directiva manté que “la diferència no la marca el gènere, sinó l’actitud de la persona”.

El seu cas, tot i ser cada vegada més habitual, encara no és la norma en el sector empresarial. A més d’ocupar un càrrec de responsabilitat, Pilar integra el comité de direcció de Grupo Alacant, un òrgan on el 65% dels membres són dones.

Afirma que aquesta majoria encara no és una realitat en tots els departaments de l’empresa, però perquè ho siga en un futur, el departament de Recursos Humans, tracta de tindre en consideració la paritat.

Tot i això, en la seua empresa continuen havent departaments més masculinitzats, com el de manteniment, o feminitzats, a pesar dels esforços de Recursos Humans per a arribar a la paritat en aquestes àrees.

També et pot interessar

stats