Picassent és la presó amb més casos de coronavirus d'Espanya, amb 163 positius

Institucions Penitenciàries recomana suspendre les comunicacions i els permisos d'eixida, davant de l'augment de casos a les presons.

Picassent és la presó amb més casos de coronavirus d'Espanya, amb 163 positius
Picassent és la presó amb més casos de coronavirus d'Espanya, amb 163 positius

La presó de Picassent és el centre penitenciari d'Espanya amb un major nombre de casos positius de coronavirus: un total de 163 contagis, entre una població reclusa de quasi 2.000 interns.

Davant del brot, els sindicats Acaip i UGT van informar que tots els mòduls del centre penitenciari havien quedat confinats i s'havia obligat a guardar quarantena a més de 425 reclusos. A més, per a frenar l'expansió del virus dins del centre s'hi han suspés totes les activitats no essencials, així com qualsevol comunicació amb l'exterior.

No és l'única presó valenciana amb contagis per coronavirus, ja que a la de Villena (Alt Vinalopó), hi ha 85 presos positius d'un total de 1.000 interns.

Institucions Penitenciàries ha registrat aquesta setmana 700 positius per Covid-19 a Espanya, un 22% més que la setmana passada, quan la xifra era de 573 casos actius. Del total de positius entre els presos fins a aquest dijous, 607 són asimptomàtics i 82 presenten simptomatologia lleu; a més, 11 estan hospitalitzats i 2.484 continuen en observació mèdica o quarantena.

A causa de l'evolució de la pandèmia des del començament d'any, la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha remés un escrit a tots els centres penitenciaris amb noves recomanacions, on suspén almenys durant 15 dies les comunicacions orals i especials, així com els permisos d'eixida.

També et pot interessar

stats