El pi de Ferrusa de Petrer es desploma després de més de 150 anys d'antiguitat

Mesurava més de vint metres d'alçària, el tronc tenia 3,5 metres de diàmetre i formava part del Catàleg Municipal d'Arbres Monumentals d'Interés Local

El pi de la Finca Ferrusa de Petrer es desploma després de 150 anys
El pi de la Finca Ferrusa de Petrer es desploma després de 150 anys / Ajuntament de Petrer

L'històric pi de la Finca Ferrusa de Petrer (Vinalopó Mitjà), amb més de 150 anys d'antiguitat, s'ha desplomat per causes desconegudes en la matinada d'este dilluns. Mesurava més de vint metres d'alçària, el seu tenia 3,5 metres de diàmetre i formava part del Catàleg Municipal d'Arbres Monumentals d'Interés Local des de feia deu anys.

La seua caiguda ha sorprés la comarca, ja que este exemplar d'arbre tenia "un gran valor sentimental" per al veïnat, segons ha indicat l'alcaldessa, Irene Navarro. Era el punt de trobada tradicional per a menjar la típica mona de Pasqua i al seu voltant s'organitzaven activitats. Gràcies a la seua condició de protegit, rebia revisions periòdiques. El 2019, fins i tot se'l va sotmetre a un estudi específic d'arbres protegits.

Navarro ha indicat que els tècnics municipals treballen ja amb la Conselleria de Medi Ambient per a determinar les causes d'este succés "en un dels arbres més emblemàtics de Petrer". L'enfonsament s'ha produït de matinada i ha sigut este matí quan l'encarregat de la Regidoria de Medi Ambient ha donat l'avís d'alarma. S'està investigant si el pi podria haver estat atacat en la seua part interna de les arrels per alguna malaltia o plaga que contribuïra a la caiguda, ja que externament no havia donat cap mostra i la seua copa estava verda i frondosa.

Tot apunta que el pes d'este exemplar, unit a la seua longevitat, han provocat la seua caiguda sobre un mur que envolta l'esplanada on fins ara projectava la seua ombra. Encara que el pes exacte de l'arbre és impossible de determinar, en la caiguda ha destrossat un muret perimetral, però no s'han registrat danys importants. Ni tan sols l'escocell ha alçat grans arrels.

També et pot interessar

stats