Pfizer reduirà la distribució de vacunes a Europa per a augmentar la producció

Afectarà els enviaments des de la setmana que ve i fins al principi de febrer.

Dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech
Dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech / Reuters

La farmacèutica Pfizer reduirà temporalment els enviaments a la Unió Europea de la seua vacuna contra la Covid-19 a partir de la setmana que ve per a augmentar la seua capacitat de producció de 1.300 a 2.000 milions de dosis a l'any, segons ha informat aquest divendres l'Institut Noruec de Salut Pública (FHI, per les seues sigles en noruec) i ha confirmat posteriorment la companyia en un comunicat. "Encara que això afectarà temporalment els enviaments de finals de gener a principis de febrer, proporcionarà un augment significatiu de les dosis disponibles per als pacients a la fi de febrer i març".

Pfizer ha informat, al mateix temps, que aquests canvis en el procés i les instal·lacions per a incrementar el volum de producció de dosis "requeriran aprovacions reguladores addicionals", encara que no ha especificat quines.

L'institut de salut noruec ha detallat que "aquesta reducció temporal afectarà tots els països europeus". Així, per exemple, Noruega rebrà la setmana que ve 36.075 dosi, en lloc de les 43.875 previstes, és a dir, un 17,78 per cent menys.

En aquests moments, Espanya rep al voltant de 350.000 dosis per part de Pfizer cada dilluns, segons el Ministeri de Sanitat. Si s'aplica una reducció d'enviaments similar a la que ha informat Noruega, l'estat espanyol podria passar a rebre 62.230 dosis setmanals menys, és a dir, 287.770. D'acord amb les dades aportades pel país escandinau, "encara no està clar quant temps passarà perquè Pfizer arribe de nou a la seua màxima capacitat de producció".

També et pot interessar

stats