Pfizer i Moderna són efectives en dones embarassades i lactants

Una investigació als Estats Units afirma que generen anticossos i que s'han trobat evidències de més efectes secundaris que en la població general.

Una dona embarassada de 35 setmanes rep la vacuna de Pfizer en una farmàcia Pennsilvània (EUA)
Una dona embarassada de 35 setmanes rep la vacuna de Pfizer en una farmàcia a Pennsilvània (EUA) / Reuters
26 de març 2021 - 09:47

Les vacunes de les companyies farmacèutiques Pfizer-BioNTech i Moderna contra la Covid-19 són efectives en dones embarassades i lactants, les quals fins i tot poden transmetre anticossos protectors als nounats, segons una investigació publicada aquest dijous en l'American Journal of Obstetrics and Gynecology.

La publicació, difosa per la cadena de televisió CNN, assenyala que investigadors de l'Hospital General de Massachusetts, l'Hospital Brigham and Women's i l'Institut Ragon de MGH, MIT i Harvard, tots als Estats Units, van analitzar 131 dones que van rebre estes vacunes. Entre les participants en l'estudi, 84 estaven embarassades, 31 eren lactants i 16 no estaven embarassades. Les mostres es van arreplegar entre el 17 de desembre de 2020 i el 2 de març de 2021, afegeix la cadena sobre l'estudi.

"Aquestes vacunes semblen funcionar de manera increïblement efectiva en aquestes dones"

Els nivells d'anticossos induïts per la vacuna són equivalents en dones embarassades i lactants, en comparació amb dones no embarassades. A més, els nivells d'anticossos son "sorprenentment més alts" que els resultants de la infecció per coronavirus durant l'embaràs, assegura l'equip. "Aquestes vacunes semblen funcionar de manera increïblement efectiva en aquestes dones", com afirma un dels investigadors, Galit Alter, professor de Medicina en l'Institut Ragon.

A més, els investigadors han descobert que les dones transmeten anticossos protectors als seus nounats, mesurats en la llet materna i la placenta. "Quasi totes les mares han obtingut un nivell bastant significatiu d'anticossos en els seus nadons", manté Alter, que, a més, assegura que es necessita investigació addicional per a comprendre quant de temps duren aquests anticossos protectors en els nounats.

Alter assenyala que no s'han trobat evidències de més efectes secundaris o efectes secundaris més intensos en dones embarassades i lactants que en la població general.

També et pot interessar

stats