Pfizer entregarà 75 milions més de dosis a la Unió Europea en el segon trimestre

La millora en els enviaments començarà el 15 de febrer i arribarà després d'optimitzar els seus processos de producció.

Caixa amb vials de la vacuna de Pfizer-BioNTech
Caixa amb vials de la vacuna de Pfizer-BioNTech / Reuters

L'empresa alemanya BioNTech, associada amb la farmacèutica Pfizer, ha anunciat aquest dilluns que subministrarà als països de la Unió Europea (UE) 75 milions de dosis de la seua vacuna en el segon trimestre després d'optimitzar els seus processos de producció.

“Continuem treballant per a augmentar els subministraments a partir del 15 de febrer per a aconseguir el nombre de dosi fixat en els contractes”, ha dit el director financer de la companyia, Sierk Poetting, en un comunicat. “A més, en el segon trimestre podrem subministrar 75 milions de dosis més a la UE”, ha agregat.

El subministrament forma part de la segona comanda de la UE, de 200 milions de dosis, que s'esperava per a més tard i l'anunci es produeix quasi immediatament abans d'una cimera de vacunació convocada pel govern alemany, amb representants de les farmacèutiques i de la UE.

La Unió havia sigut blanc de crítiques per haver fet les comandes de vacunes massa tard i en quantitats no suficients a les diverses empreses. A més, els productors de les tres vacunes ja autoritzades (BioNTech-Pfizer, Moderna i AstraZeneca) han tingut problemes de producció que han retardat els seus subministraments a la UE, la qual cosa també ha generat debat.

BioNTech podrà ara augmentar la seua producció, segons Poetting, pel fet que s'han acabat els treballs d'optimització a la fàbrica belga de Purus. “Ara, amb això podrem tornar al pla original de subministrament de vacunes a la UE”, argumenta Poetting.

A més, la nova fàbrica a Marburg (al centre d'Alemanya), ha rebut la llicència amb la qual podrà començar a produir al febrer.

Un tercer component que ajuda a l'increment de dosis és que BioNTech ha augmentat la seua xarxa de cooperacions a Europa. L'empresa contempla fins i tot elevar quasi al doble la seua producció de vacunes per la demanda mundial i produir enguany 2.000 milions de dosis enfront de les 1.300 milions contemplades inicialment.

També et pot interessar

stats