Pfizer assegura que la tercera dosi de la seua vacuna neutralitza la variant òmicron

Les dues empreses farmacèutiques han fet públic un estudi en pacients

Vials de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer amb BioNTech
Vials de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer amb BioNTech / À Punt NTC

Els estudis preliminars en laboratoris indiquen que dues dosis de la vacuna de Pfizer/BioNTech potser no donen prou protecció contra la variant òmicron del coronavirus, però tres dosis són capaces de neutralitzar-lo.

Les dues empreses farmacèutiques, en un comunicat divulgat aquest dimecres, han assenyalat que un grup de pacients que havien rebut dues dosis de la vacuna contra la covid-19 van mostrar una eficàcia contra la variant òmicron 25 vegades menor que contra el virus en la variant anterior.

Això "indica que dues dosis de la vacuna BNTA162B2 poden no ser suficients per a protegir contra la infecció amb la variant òmicron", assenyala el comunicat. Però les dades preliminars assenyalen també que "la protecció millora amb una tercera dosi de la nostra vacuna", ha afirmat el president de Pfizer, Albert Bourla.

Per la seua part, Ugur Sahin, president de BioNTech, ha declarat que "les primeres dades indiquen que una tercera dosi podria donar un nivell suficient de protecció contra la malaltia en qualsevol grau de gravetat causada per la variant òmicron".

També et pot interessar

stats