La petroquímica sinistrada a la Canonja ha sigut sancionada quatre vegades

Un dels expedients es va obrir per incomplir les condicions de treball i la resta, per irregularitats en salut i seguretat laborals.

VÍDEO | La petroquímica sinistrada a la Canonja ha sigut sancionada quatre vegades

IQOXE, l’empresa química de la Canonja (Tarragona) on aquest dimarts es va produir l’explosió perquè han mort tres persones, ha sigut expedientada quatre vegades en els últims anys per incompliments de la normativa, que han derivat en sancions entre 2.000 i els 8.000 euros. Una de les multes es va imposar per incompliment de condicions de treball i les altres tres, per incompliments en matèria de salut i seguretat laborals.

La informació l’ha revelada el conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, que ha avançat que es farà una investigació a fons del sinistre per part de la Inspecció de Treball. Entén que serà “llarga” i “complexa”, per l’estat de les instal·lacions de la planta química. 

El Homrani ha precisat que la inspecció de guàrdia es va presentar despús-ahir a les instal·lacions d’IQOXE per a intentar aclarir el succés, però que no va poder accedir a les instal·lacions pels treballs dels cossos de seguretat i de bombers.

El conseller de Treball ha assegurat que les sancions poden ser “molt greus” en el cas de morts per incompliment de la normativa de riscos laborals, i ha comentat que ja s’han mobilitzat inspectors especialistes en espais confinats i on hi ha hagut explosions.

També et pot interessar

stats