Petrer proposa sancionar amb treballs comunitaris els joves que participen en actes vandàlics

L'Ajuntament ha gastat 50.000 euros al llarg de 2021 per a reparar el patrimoni municipal danyat 

La pintada al castell de Petrer va ser el detonant d'aquesta iniciativa de l'Ajuntament / À Punt NTC

El passat mes de febrer, el castell de Petrer (Vinalopó Mitjà) va amanéixer amb una declaració d’amor a la seua muralla: una pintada gegant feta amb esprai negre –“Eres la xica perfecta”–, que danyava greument el patrimoni del poble. Però no ha sigut l’únic incident que ha viscut el municipi. Al llarg de 2021, l’Ajuntament ha fet una despesa de 50.000 euros per a restaurar diversos desperfectes fruit d’actes vandàlics, molts originats per botellots.

Va ser aleshores quan el consistori es va plantejar una alternativa a les multes econòmiques, que fins ara sancionen els joves que acometen aquest tipus de delictes, però que solen sufragar els pares i mares: canviar els diners perquè els mateixos joves ajuden a netejar, arreplegar i reordenar allò que han desbaratat.

Amb el lema "Et llevem la multa i a canvi fas treballs comunitaris", l’equip de govern busca suport legal per a portar a terme aquesta mesura, encara que l’ordenança municial ja preveu aquesta possibilitat com una opció voluntària. Per la seua part, el veïnat veu la proposta amb bons ulls, tot i que els pares i mares, que són els que s'evitaran pagar la multa, han matisat que cal crear alternatives a l'oci.

L'Ajuntament ha assegurat que, paralel·lament a la seua iniciativa, està buscant emplaçaments, com el mercat del nucli antic, on poder instal·lar espais d'oci per als joves i evitar les concentracions al carrer.

També et pot interessar

stats