El pesquer Nuestra Madre Loreto rep el premi Global UMH: Derrocant murs

La Universitat Miguel Hernández reconeix amb aquest guardó el rescat d'onze migrants que fugien d'una llanxa militar líbia.

El rector de la UMH, Juan José Ruiz, ha lliurat el guardó a Pepi Irles, armadora i mare de Pascual Durà
El rector de la UMH, Juan José Ruiz, ha lliurat el guardó a Pepi Irles, armadora i mare de Pascual Durà / UMH

El pesquer Nuestra Madre Loreto, amb base al port de Santa Pola, ha sigut condecorat amb el premi Global UMH: Derrocant murs, pel rescat d'onze migrants que fugien d'una llanxa militar líbia el passat 22 de novembre. La tripulació va rescatar els nàufrags i va sol·licitar ajuda per a desembarcar-los en un port segur. Finalment, el 2 de desembre del 2018 va aconseguir atracar a Malta, on es va atendre els rescatats, nou adults i dos menors. 

El premi, impulsat per l'Associació Espanyola per al Diàleg amb les Cultures Hispanes dels EUA i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, s'ha concedit en el marc del primer Congrés Internacional per al Diàleg amb les Cultures Hispanes d'Amèrica del Nord.

El lliurament d'aquesta distinció s'ha fet en la sala d'actes del castell fortalesa de Santa Pola. José Luis Ferris, director de la Càtedra Miguel Hernández, ha dirigit unes emotives paraules en les quals ha destacat l’admiració que té cap a persones com Pascual Durà, patró del pesquer, a la seua tripulació i a la gent feta de la mateixa pasta, "que sentiu l'impuls de fer d'aquest món una aventura més amable".

Posteriorment, el rector de la UMH, Juan José Ruiz, ha lliurat el guardó a Pepi Irles, armadora i mare de Pascual Durà, que ha assistit a la cerimònia en nom del premiat.

També et pot interessar