Peseida, una eina per a ajudar l'adolescència a ser conscient del que publiquen en xarxes

Aquest és l'objectiu d'un canal social ideat per la UPV per a orientar els joves en les seues publicacions en aquestes plataformes.

Peseida, una eina per a ajudar l\'adolescència a ser conscient del que publiquen en xarxes
Peseida, una eina per a ajudar l'adolescència a ser conscient del que publiquen en xarxes

Molts joves estan en les xarxes socials sense ser conscients de les conseqüències que pot tindre el contingut que publiquen. Per això, un equip de la Universitat Politècnica de València ha dissenyat una xarxa social per a cuidar el discurs i l’activitat en la plataforma. Es diu Peseida i explica i ajuda els adolescents a conéixer els riscos i l’abast de la informació que publicaran en el canal social.

Funciona amb intel·ligència artificial. A través d’un algoritme de codi obert, Peseida adverteix de manera gràfica sobre els riscos de la informació que l’usuari vol publicar. Així, es detecten informacions sensibles tenint en compte paràmetres com ara l’edat, el nom, la data de naixement o el pes, entre d’altres. El sistema proporciona un assessorament personalitzat per a cada usuari, així com bones pràctiques en l’ús de les xarxes socials.

Aquest algoritme detecta fins a 74 variables diferents. A més, detecta els elements que intervenen perquè un usuari o usuària accepte determinades suggeriments quan navega per la xarxa. Peseida es tracta d'una plataforma dirigida principalment a un sector de població jove, però també pot ser utilitzada per altres públics per a protegir la seua privacitat.

També et pot interessar

stats