Els pescadors de Santa Pola esperen que les ONG es facen càrrec dels migrants

La tripulació de Nuestra Madre Loreto es nega a desembarcar a Líbia.

Les embarcacions es trobaran al llarg del matí
Les embarcacions es trobaran al llarg del matí

L'Open Arms i el Mare Jonio han salpat del port de Zarzis per a trobar-se amb el pesquer de Santa Pola en alta mar. Les condicions no són les millors per a la navegació, però s'espera que durant el matí les embarcacions contacten directament i els servicis mèdics puguen pujar a bord com ja ho van fer dies després del rescat.

A bord del pesquer hi ha dos migrants malalts i necessiten assistència mèdica urgent, per això, el segon patró del Nuestra Madre Loreto ha explicat aquest matí a Les notícies del matí que ara la prioritat és que els metges "revisen els malalts" que han passat "una nit tranquil·la" mentre continuen esperant una solució. 

Ja fa huit dies que es va produir el rescat i la situació cada vegada és més complicada perquè només els queden queviures i combustible per a quatre dies, per això confien en l'ajut de les ONG que aquest divendres tornaran a donar-los suport. 

Amb l'arribada d'aquestes ONG, s'obri una nova esperança per a la tripulació, ja que, a banda de portar-los subministraments i ajuda sanitària, segons ha explicat Sempere, l'embarcació italiana Mare Jonio podria emportar-se els migrants. Encara no els ho han confirmat i tampoc els han dit on s'emportarien les 12 persones que van rescatar.

El govern central continua negociant amb Líbia l'assignació d'un port segur, però el segon patró del pesquer ja ha deixat ben clar que no pensen atracar a Líbia "si no va Pedro Sánchez i son pare, nosaltres no anirem", ha remarcat. Els mariners consideren que aquesta no és una opció "ni per als migrants ni per a nosaltres" perquè "la situació en aquest país és greu i no ens han donat cap tipus de seguretat". 

Per la seua banda, sense donar una solució concreta, Europa ha demanat al govern espanyol que no torne els migrants a Líbia perquè no és un port segur. 

Aquest divendres a Santa Pola, veïns i familiars dels tripulants del Nuestra Madre Loreto han convocat una concentració per a demanar una solució a aquesta situació.

També et pot interessar

stats