La perspectiva de gènere s'incorpora al Pla General de la ciutat de València

Caminades per a analitzar de manera inclusiva l'arquitectura i l'urbanisme de la ciutat de València.

Participants de la primera caminada per un urbanisme inclusiu
Participants de la primera caminada per un urbanisme inclusiu / À Punt

La perspectiva de gènere és una de les directrius bàsiques en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de València, que a hores d'ara està fent-se. Això significa que qualsevol proposta sobre el model de ciutat, l'accessibilitat, els espais urbans o l'habitatge tindrà present un punt de vista de gènere.

Amb aquest motiu, s'ha celebrat la primera de les tres caminades organitzades per l'Ajuntament de València incloses en el projecte Jane's Walk. Este és un moviment global que defensa les idees dels veïns en la planificació de barris i ciutats, a través de recorreguts que permetran reflexionar i reimaginar col·lectivament els llocs on viuen, treballen i juguen. Seguint aquesta idea, la caminada veïnal ha començat al Jardí d'Aiora i ha recorregut l'avinguda del Port.

El 8 de maig es farà la segona caminada per l'avinguda del Cid. El punt de trobada és la parada de metro Nou d'Octubre. La tercera i última està prevista per al 15 de maig i transcorrerà pels barris de Torrefiel i els Orriols.

Aquestes activitats estan dirigides pels professors Eva Álvarez i Carlos Gómez, membres de l'equip encarregat de l'aplicació de la perspectiva de gènere en la revisió del PGOU de València, un pla que data de l'any 1998.

També et pot interessar

stats